Så väljer du rätt flyttfirma 

Undvik skojare 

Det finns tråkigt nog problem med oseriösa flyttfirmor som inte gör jobbet på ett bra sätt. Det kan till och med hända att de skadar ditt bohag eller tappar bort saker. Sådana firmor vill du ju så klart undvika, men hur ska du då gå tillväga? Det viktigaste är att du först kollar upp så att det är en registrerad firma du anlitar. De kan du göra genom att undersöka om de innehar en f-skattsedel. Skulle firman inte ha det är det bäst att du inte anlitar dem. I värsta fall kan du då råka anlita svartjobbare eller ett företag där man inte tar hand om sin personal. Du bör också kontrollera vad firman har för försäkringar. När du flyttar gäller nämligen inte din hemförsäkring. Det är istället flyttfirmans ansvarsförsäkring som ska träda in vid eventuella skador. Många missar detta och tror att hemförsäkringen ska täcka när det blir trubbel med flytten. Det kan tyvärr bli ett dyrköpt misstag. 

Hör dig för 

När du säkerställt att firman flyttfirma tyresö är seriös kan det vara bra att höra dig för bland vänner och bekanta som anlitat firman tidigare. Är de nöjda eller missnöjda? Hur de svarar kan ge dig en bra indikation på om firman är värd att anlita. Du kan också höra efter om någon i din bekantskapskrets har någon rekommendation på en bra flyttfirma. Känner du ingen som nyligen har flyttat? Då kan du läsa företagsrecensioner på nätet. På så sätt kan du få en fingervisning på om firman verkar bra. 

Kontrollera vilka servicealternativ som erbjuds 

När du valt en flyttfirma kan det också vara bra att undersöka vilka andra tjänster de erbjuder. Många firmor, men tyvärr inte alla, kan till exempel hjälpa dig med att packa ditt bohag. Vill du ha hjälp med det kan det också vara värt att höra efter om flyttlådor ingår i tjänsten eller om de kostar extra. Fasar du inför flyttstädningen? Hör då efter om den flyttfirma du tänkt anlita har någon form av  avtal med en städfirma. Om så är fallet kan det ibland gå att få ett förmånligt paketpris på både flytt och flyttstädning. Det är med andra ord viktigt att du undersöker vilken typ av tjänster den flyttfirma du valt erbjuder så att den service som du önskar finns tillgänglig. Kom också ihåg att inte stirra dig blind på priser. Ibland kan det faktiskt vara värt att betala lite mer för bättre service. Det betyder dock inte att den flyttfirma som är dyr alltid är bäst.