Planera din köksrenovering 

Håller du på att planera en badrumsrenovering göteborg? Det är en otroligt spännande tid eftersom du har chansen att få köket precis så som du önskar. Det är dessutom ett av de rum i hemmet som vi spenderar mest tid. Smeknamnet “husets hjärta” kommer inte från ingenstans. Men det är också många stora beslut som ska fattas och det är viktigt att det blir rätt från början. Du vill inte hamna i en situation där du ångrar dig sex månader efter att köket är på plats. 

Tänk över behoven 

Beroende på din familjesituation har du väldigt olika behov gällande badrummet och köket. En barnfamilj har helt andra behov än singelhushållet. Du måste även ha i åtanke att din familjesituation kan ändras senare i livet. Det ska alltså fungera lika bra att sitta och äta frukost på egen hand som att ha bjudning med flera gäster. Mycket hänger också på utrymmet. Har du ett lite mindre kök får du kanske göra avkall på några av dessa bitar. Då får du först fundera på vad du prioriterar mest.Renovera badrum - Riva ned kakel

Tänk på förvaring och arbetsyta 

Något som man aldrig kan få för mycket av i ett kök är förvaring och arbetsyta. Tänk bara på hur många köksmaskiner som brukar stå framme i varje kök. Du måste alltså ha plats för alla dina dagliga maskiner samt någonstans att stå och skära grönsaker eller skala lök. När du nu har chansen att planera ditt kök precis så som du vill ha det är det viktigt att du får tillräckligt med plats. 

Detsamma gäller förvaringen. Vi har ofta en hel drös med tallrikar, bestick och annat som ska förvaras. Därför brukar det aldrig gå att få för många skåp. Om du har en liten yta är det smart att bygga på höjden istället. Du får faktiskt plats med betydligt mer än du tror även på en mindre yta. Se till så du kan sortera allt på ett bra sätt och att allt inte behöver ligga huller om buller. Det underlättar väldigt mycket om varje sak har sin plats och du inte behöver spendera en massa onödig tid på att leta efter dina köksredskap. 

Rita upp köket i ett program i förväg 

Ett av de bästa sätten att få sig en bild av köket är att rita upp det i ett datorprogram i förväg. Oftast får du göra detta tillsammans med en designer när ni beställer själva köket. Men ni kan även göra det själva på förhand genom olika datorprogram. Då kan du och de andra leka runt med olika lösningar och få en bra bild av vad ni vill ha. Då kan ni ändra er hur många gånger ni vill utan att det bli fel eller konstigt.