Det kan du få hjälp med av ett städföretag

Det finns väldigt många fördelar med att anlita ett städföretag. Du får till exempel mer tid till annat i vardagen. Men vad är det egentligen en städfirma kan hjälpa till med? Det varierar förstås mellan olika företag men många har samma grundtjänster. De flesta riktar sig både till privatpersoner och företag, vilket är en fördel.

Få hjälp med hemstädningen av ett städföretag

En av de populäraste tjänsterna hos städföretag är olika former av hemstädning. Det kan du boka in någon enstaka gång eller efter ett regelbundet schema. Som barnfamilj kan det till exempel vara svårt att hinna med alla vardagssysslor i hemmet. Då kan det vara skönt att komma hem till ett skinande rent hem en gång i veckan.

Vad är det som ingår i hemstädning?

När du anlitar en städfirma brukar du kunna vara rätt flexibel med vad som ska ingå i din hemstädning. Det finns dock några saker som alltid brukar ingå och det är följande:

  • Dammsugning och våttorkning av alla golv.
  • Städning av kök och badrum.
  • Damma av alla hyllor.

Om du till exempel vill ha diskning eller någon annan tjänst måste du normalt be om det som ett tillägg. Dock så brukar städfirmorna vara ganska lyhörda för sina kunders behov och önskemål.

Anlita ett städföretag i samband med en flytt

Ytterligare ett tillfälle då många har behov av en städfirma är när de ska flytta. Det är ett stort projekt att flyttstäda och det är inte alltid man själv har tid eller ork. Då kan du låta en städfirma ta hand om allting. Fördelen med att anlita en städfirma är att de har en checklista som de går efter. Då är de säkra på att de inte missar några utrymmen. De brukar även ha en försäkring som säger att de gör om jobbet kostnadsfritt ifall städningen inte skulle gå igenom besiktningen. Det är också skönt att veta.

Få hjälp med fönsterputsningen

Har du stora fönster som sitter olämpligt är det inte alltid du kommer åt att putsa dessa på egen hand. Då kan en städfirma även hjälpa dig med detta. Många kontor och företag med stora lokaler väljer att boka in regelbunden fönsterputsning. Det handlar ju ändå om deras anseende utåt. Men även du som privatperson brukar kunna boka in en fönsterputsning om du vill. Många städföretag är idag också väldigt miljömedvetna och använder sig bara av miljöcertifierade rengöringsmedel. Det är en fördel både för klimatet och för de anställda på firman. Det kan också vara skönt att veta för dig som potentiell kund.